News Flash:

O clujeancă merge pe jos 1.200 km pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistemul de educație

31 Mai 2019
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
Clujeanca merge pe jos pentru educatie

O clujeancă merge pe jos 1.200 km pentru a sta de vorbă cu elevi și profesori și pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistemul de educație, în special în școlile din mediul rural. Raluca Ciulei a ajuns joi la Galați, după ce a pornit din Cluj-Napoca și vrea să meargă până la Vama Veche.

Ea a plecat din Cluj-Napoca în 11 mai și va ajunge la Vama Veche în 9 iunie. În drumul său, Raluca Ciulei merge doar pe jos și se oprește în special în sate pentru a vorbi cu localnicii despre problemele din sistemul de învățământ. Scopul acțiunii este de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă elevii de la țară și de a descoperi soluții în baza mărturiilor strânse pe parcurs.

Trebuie să investim în educație, este prea multă ignoranță, prea multe lucruri sunt făcute de azi pe mâine și foarte mulți copii au de suferit (...) În mediul rural, din cauza învățământului simultan sunt foarte mulți copii care rămân în urmă. În drumul meu stau de vorbă cu copiii, înregistrez ceea ce îmi spun, am peste 200 de mărturii.

Lipsa de materiale, din cauza sărăciei, este o mare problemă. Am găsit numeroase școli fără apă curentă, care au toaleta în curte, sunt și multe școli închise”, a declarat Raluca Ciulei, citata de Digi24.ro

Raluca Ciulei, inițiatoarea marșului pentru educație, a studiat în America și a locuit timp de 21 de ani în Elveția. În urmă cu doi ani, ea a revenit în România și s-a dedicat unor cauze nobile, printre care se numără și proiectul 1.200 de kilometri pentru educație.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

clujeanca educatie scoala mediul rural
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040901 (s)