În 2020, Primăria Cluj-Napoca va finaliza noua creşă de pe str. Grigore Alexandrescu și va demara proiectul creșei de pe strada Meziad.

Astfel, în proiectul de buget este prevăzută suma de 8,2 milioane de lei pentru terminarea lucrărilor la creșa de pe strada Grigore Alexandrescu, unde vor fi create 90 de noi locuri pentru copii. Totodată, în buget sunt prevăzuți circa 5,6 milioane de lei, pentru elaborarea proiectulului tehnic și demararea lucrărilor la noul corp al creşei de pe strada Meziad nr. 4, tot cu 90 de locuri.

În acest fel primăria speră să mai reducă din deficitul de locuri în creșele din oraș, după ce anul trecut circa 1000 de copii din Cluj-Napoca au rămas fără un loc în creșă. În total, în prezent în creșele din oraș sunt 1.232 de locuri.

De asemenea, mai multe grădinițe din oraș vor fi modernizate și extinse: Grădinița „Căsuța Poveștilor” de pe strada București nr. 22, Grădinița Floare de Iris” de pe strada Războieni nr. 67A, Grădiniţa „Parfum de Tei”, de pe strada Gării nr. 4 și Grădiniţei „Parfum de Tei”, de pe strada Decebal nr. 41.

Cel mai avansat proiect este cel referitor la Grădinița „Căsuța Poveștilor” unde s-a adjudecat deja licitaţia de proiectare şi execuţie, lucrarea urmând să fie terminată în acest an. Numărul locurilor din grădiniță va crește astfel de la 85 la 108. În buget pentru acest proiect este prevăzută suma de 4,8 milioane lei, proiecul beneficind și de finanțare europeană prin POR.

Primăria a lansat deja și licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Grădiniței Floare de Iris, lucrare estimată la 6,7 milioane de lei. Ofertele la licitație se mai pot depune până în 27 ianuarie. Iar în buget sunt prinși 3 milioane de lei pentru acest obiectiv. Este tot un proiect pe fonduri europene.

La capitolul Învățământ-lucrări noi sunt incluse și extinderea și etajarea clădirii Grădiniţei „Parfum de Tei”, de pe strada Gării nr. 4 (2 milioane de lei) și extinderea și etajarea clădirii Grădiniţei „Parfum de Tei” de pe strada Decebal nr. 41 (100.000 de lei).

Existe și câteva proiecte noi, privind crearea de noi locuri în creșe și grădinițe, dar deocamdată acestea sunt la stadiul de elaborarea a documentațiilor: modernizarea şi reconversia clădirii existente pe strada Parcul Feroviarilor 1A în creşa şi grădiniţă (110.000 lei) şi extinderea grădiniţei de pe str Traian Vuia numărul 87, cu un corp de clădire cu destinaţia creşă (105.000 lei).

Sursa: zcj.ro

coral