Este vorba despre oțetul de vin Seineana, lot 1/ 17.05.2022, comercializat în lanțul de magazine Lidl. Inițial, s-a aplicat măsura retragerii preventive de la raft, acum decizia devenind una definitivă. Prin urmare, ANPC a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea oțetului de vin menționat din circuitul consumului uman. Analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

”În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul " Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă", se spune în comunicatul ANPC, conform Agerpres. 

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menţionată, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării.

Lidl închide mai devreme. Noul program. Nu vei mai putea să-ți încarci gratuit mașina electrică în parcarea Lidl

Cel mai mare lanț de magazine din România, după cifra de afaceri, Lidl, parte a grupului german Schwartz, și-a modificat programul de luni, 26 septembrie 2022. 

Din cauza facturilor și pentru o economie sporită la electricitate, magazinele Lidl au, începând din 26 septembrie 2022, program mai scurt cu o oră. În plus, programul va fi și mai scurt duminica. 

Decizia Lidl este atât pentru lanțul de magazine german – pentru a reduce costurile cu energia – cât și pentru a contribui la planul european de  reducere a consumului de energie electrică din perioada de vârf de consum. 

coral