Un caz înfiorător înregistrat în Ilfov este anchetat de procurorii Parchetului Militar. O femeie a fost sechestrată, bătută și violată de fostul ei iubit – cadru militar MAPN.

Traumatizată, victima povesteşte că a trecut prin momente greu de imaginat de o cruzime extremă. Iar drama ei ridică din nou problema eficienței testelor psihologice la care sunt supuși angajații din sistemul de apărare.

Agresorul este arestat preventiv, iar fosta lui parteneră, mama unui băiețel de 5 ani, a primit ordin de protecţie. Cu urme vizibile pe faţă şi pe corp şi cu traume care o vor urmări toată viaţa, Mariana a găsit puterea să vorbească despre coşmarul prin care a trecut. Ne spune că fostul iubit, militar voluntar, a atacat-o în plină zi .

Mariana, victimă: ”Mi-a înfipt mâna în gât m-a dus târâş în casă. Am fost bătută, m-a violat mi-a rupt tricoul de pe mine, în tot timpul ăsta mi-a zis hai să vedem cum te omor, că la cât te-am umilit, tu sigur mergi la poliţie”.

Mai bine de 5 ore femeia a crezut că nu va scăpa cu viaţa. Povesteşte că agresorul a pus-o chiar să scrie un bilet de adio.

Mariana, victimă: “Mi-a spus să sciu un ultim mesaj. Eu am scris decât atât ..mamă, să ai grijă de copilaşul meu să nu îl uiţi niciodată, tot timpul a fost cu cuţitul la el”.

Cei doi s-au cunoscut pe o reţea de socializare acum un an şi după 6 luni s-au mutat împreună. Însă femeia s-a hotărât să pună punct pentru că cel pe care-l iubea era tot mai agresiv. Înfuriat, a intrat pe ascuns în locuinţa ei.

Militarul a mărturisit că a stat ascuns vreme de 3 zile şi 3 nopţi în podul casei de unde îşi urmărea fosta partenera, iar când s-a dat seama că e singură şi lipsită de apărare a atacat-o cu brutalitate, arată stirileprotv.ro

Vărul victimei: “Mă aşteptam la o asemenea ieşire că îl bănuiam de multă vreme şi obişnuia să ameninţe chiar şi în joacă cu cuţitul”.

Femeia a supravieţuit atacului, iar agresorul a ajuns pe mâna procurorilor militari. Bărbatul are 29 de ani şi este soldat voluntar într-o unitate a Ministerului Apărării, unde lucrează ca pompier. A fost încadrat în 2010 şi nu a avut abateri disciplinare sau de altă natură.

Pentru sistemul de apărare legea prevede o singură testare psihologică pe an. Este însă o verificare standard în urma căreia spun specialiştii sunt puţine şanse să fie scoase la iveală comportamente deviante. Ca să fie însă cu adevărat relevant un astfel de comntrol spun specialiştii, psihologul ar trebui să poată vorbi personal cu militarii ca să poată identifica probleme ce nu pot reieşi din răspunsurile date la nişte teste pe hârtie.

Militarul este acuzat de viol, lipsire ilegală de libertate şi violare de domiciliu. În funcţie de concluzia legiştilor ar putea fi acuzat şi de vătămare corporală. Victima lui trăieşte cu spaimă că va fi atacată din nou, în ciuda unui ordin de protecţie obţinut după cele întâmplate. În România au fost înregistrate doar anul trecut peste 20 de mii de victime ale violenţei domestice. coral