O femeie de 54 de ani din Cehu Silvaniei, județul Sălaj, a fost condamnată de Tribunalul Sălaj la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, pe motiv că nu a declarat la Fisc veniturile realizate din videochat. Ea a primit ca pedeapsă și 60 de zile de muncă în folosul comunității la o biserică, scrie publicația locală clujust.ro.

Femeia a fost acuzată că, în perioada 2013-2018, a încasat venituri din videochat în valoare de 58.000 de lei, aproximativ 13.000 de euro, pe care nu i-a declarat la Fisc.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul la bugetul de stat s-a ridicat la suma de aproximativ 11.000 de lei. Femeia a recunoscut fapta şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

„Am desfăşurat activităţi de videochat în locuinţa mea din Cehu Silvanei în perioada 2013-2018. Contul mi l-am făcut eu, am completat nişte formulare online, am comunicat codul IBAN şi m-am logat eu direct la un site de profil. Aveam un nume de scenă şi erau mai multe categorii”, a scris femeia, potrivit sursei citate.

Ulterior, Tribunalul Sălaj a condamnat-o la un an și jumătate de închisoare cu suspendare. În plus, femeia trebuie să facă 60 de zile de muncă în folosul comunității într-o biserică.
 

coral