O tragedie a tulburat liniștea unui sătuc din județul Iași. O femeie și-a pus capăt zilelor, sătulă de certurile din familie.

S-a aruncat în fața unui tren, într-o zonă greu accesibilă.

Tragedia s-a produs în comuna Bălțați, din județul Iaşi, joi, la orele amiezii. Femeia, în vârstă de 50 de ani, nu a mai vrut să trăiască din cauza supărărilor, spun vecinii. Oamenii din sat povestesc că în ultima perioadă era abătută și devenise de nerecunoscut.

Vecin: „Trăia în tensiune cu barbatu-su. Era necăjită sufletește, nu se înțelegeau, nu era armonie între ei. Nu prea îi dădea voie nici să vorbească cu oamenii, nu îi dădea voie să salute. A plecat cred că a plecat de vreo 20 de ori la părinții ei, la Suceava.”

Vecină: „Era o persoană normală, discutam cu ea, vorbeam. Mi-a arătat domnul primar poza și n-am cunoscut-o. Am auzit că a oprit trenul și după aia am văzut că a trecut salvarea, dar poliția era deja acolo, când a trecut salvarea.”

Femeia nu avea copii și locuia în apropierea liniilor de cale ferată. Poliția a deschis acum o anchetă și încearcă să stabilească ce a făcut-o să recurgă la gestul extrem.

Anca Vijiac, purt.cuv. IPJ Iași: „În urma acestui accident feroviar a rezultat decesul persoanei. În cauza a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, pentru stabilirea întregii situații de fapt.”

În eveniment a fost implicat trenul care se îndreptă spre Cluj Napoca, iar traficul feroviar fost blocat aproape o oră.

coral