Georgiana Vacaru are 44 de ani şi este din judeţul Argeş. Femeia a născut de 20 de ori şi se pare că nu se va opri aici „Dacă Dumnezeu îmi mai da copii, nu îi oprim”.

Cum se descurcă în rolul de mama a 20 de copii. A fost însărcinată în fiecare an, în ultimii 20 de ani

Primul copil l-a adus pe lume la vârsta de 19 ani, iar de atunci a născut aproape în fiecare an. Femeia este mama a 20 de copii, în ultimii 20 de ani. Cel mai mare copil al său are 23 de ani, iar cea mai mică este fiica pe care a născut-o la începutul anului 2020. Familia Vacaru este din comună Stoeneşti, satul Cotenesti şi este cea mai numeroasă familie din România.

Întreaga familie trăieşte într-o casă cu opt camere, în care părinţii au amenajat dormitoare cu pături suprapuse. Tatăl pleacă la muncă în fiecare primăvară şi toamnă în străinătate, dar alocaţiile copiilor rămân principalul venit al familiei. De altfel, Georgiana a mărturisit, acum ceva vreme, că se descurcă şi-n gospodărie, pentru că ai ei copii o ajuta cum pot.

”Ne descurcăm bine, îi mai antrenez, haide să facem lucrul ăsta, ăştia mai mari la fel, nu pot să-i pun pe cei mici să facă treburi de om mare, fiecare după puterea lui. Nu am ceva anume să mi se pară greu, mai greu mi se pare când trebuie să fiu plecată, când mai nasc, să plec de acasă câteva zile, atunci că sunt cu gândul la ei, mi se face dor de ei. Vă daţi seama, am fost numai între ei, cu ei…”, a spus mama copiilor.

Tatăl copiilor: ”Dumnezeu ne-a binecuvântat”

Iosif, tatăl copiilor, este de părere că toţi copiii sunt o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Acesta susţine că se descurca aşa cum poate şi că are grijă să nu-i lipsească nimic familiei lui. Soţul Georgianei munceşte de zor pentru a avea ce să pună pe masa copiilor săi. Cert este că bărbatul nu se plânge de acest lucru şi spune că totul este aşa cum a vrut Dumnezeu.

”Aşa a fost de la Dumnezeu, să avem 10 fete şi 10 băieţi. Momentan, ne descurcăm binişor, nu putem nici să ne lăudăm, dar nici să ne văităm, suntem între limite. Chiar dacă mulţi îşi pun semne de întrebare, cum se descurcă, fiecare îşi alege, câţi vrea. Astea sunt condiţiile, mă gândesc că ar fi bine, toţi să aibă opinii, mai mulţi, mai puţini. Alţii cheltuie mulţi bani să aibă un copil şi nu le dă Dumnezeu sau eu ştiu care e situaţia. Fiecare în direcţia lui. Aşa cum v-am spus, puteam să găsim şi noi metode, nu suntem nici inculţi, nici prosti…dar aşa cum am spus, am lăsat tot în voia lui Dumnezeu. Dacă El ne-a binecuvântat şi ne-a dat putere să-i creştem, să-i hrănim şi să mergem mai departe”, a spus şi tatăl copiilor, la un post de televiziune, acum mai mult timp.

coral