News Flash:

O fetiță de 13 ani a primit un rinichi nou. A fost primul transplant renal din acest an la copii, avand loc la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca

20 Ianuarie 2020
1524 Vizualizari | 0 Comentarii
Transplant

O fetiță de 13 ani din Bihor a primit azi un rinichi de la un copil de 10 ani din Iași aflat în moarte cerebrală, transplantul având loc la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Medicii clujeni au declarat că transplantul realizat a fost primul la un copi în acest an.

Rinichiul de la Iași prelevat de la un copil de 10 ani în moarte cerebrală a fost transplantat unei fetițe din județul Bihor în vârstă de 13 ani care făcea dializă de la 11 ani. Ea se afla pe lista de așteptare a ICUTR.

Aceasta avea probleme de sănătate de la 3 ani și a fost diagnosticată cu o afecțiune renala de la 7 ani. De la vârsta de 11 ani a început să facă dializă.

Transplatul a fost realizat cu succes de doctorul Liviu Constantin, echipa de specialiști fiind coordonată de doctorul Florin Elec”, a spus Iacob Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al ICUTR.

De la începutul anului, la ICUTR Cluj-Napoca au mai fost făcute 8 transplanturi renale la pacienți adulți.

Rinichiul a fost recoltat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la un copil de 10 ani aflat în moarte cerebrală, la Spitalul de Neurochirugie din Iași.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

transplant transplant renal rinichi copil moarte cerebrala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 33 queries | Mysql time :0.073497 (s)