Un clujean a relatat o scenă surprinsă în oraș, marți seara, la ora 19:55. Un părinte și-a lăsat fetița să meargă cu o trotinetă electrică, cu 25 km/h, iar micuța s-a ales cu o trântă serioasă.

”Stau liniștit la semafor pe Horea/David Prodan. Aud un țipăt, îmi îndrept privirea într-acolo și prind momentul în care o fetita de aproximativ 5 anișori era prin aer și a aterizat aproape pe carosabil (la câțiva cm de un stâlpișor gri precum cel din imagini) lăsând în urma o trotinetă. Urmează plânsetele fetitei, opresc pe pista de biciclete (mea culpa) și deschid ușa să fug spre ea când văd că de undeva de la vreo 200 m mai în spate, aleargă un "domn";ca să nu-i zic prost!

O ia pe fetiță în brate și după vreo 2 minute, în care mă asigur ca e totul în regulă, plec.

Pot înțelege ca sunt copii de 12, 16 ani nesupravegheați de părinți care folosesc aceste trotinete fără știrea părinților (deși nu e normal și ar putea fi verificati având în vedere că e plata cu card)… Dar mă, mă idiot de părinte care ești tu. Cum îți lași tu copilul de 5 ani (poate 7 sau 8) sa meargă pe trotineta electrică cu 15-25 km/h singur?? Cum mă măgarule care ești?!! Tu nu meriți sa fii liber! Trebuiește sa dai puțin pe la casa de nebuni, dar e păcat de copilul ăla nevinovat!

Am scris mult! Sunt conștient! Dar am și eu copii și mai sunt și alți părinți care au copii. Copiii ăștia vad ce faci tu, inteligentule, și mă întrebă că eu de ce nu-i las pe trotinetă… Ca uite, copilul ăla se da! CE SĂ-I RĂSPUND?

Sper ca ți-a fost învățătură de minte. Sper ca fetita e ok. Și mai sper ca vor citi mai mulți postarea asta și nu vor mai face aceeași greșeală!”, a scris clujeanul.

Trotinetele electrice au împânzit orașul de circa o lună și ceva, dar acum Primăria Cluj-Napoca a scos în dezbatere publică un regulament de folosire a acestor mijloace de deplasare.

coral