Experiența recentă a unei coafeze din Mexic a devenit subiect de discuție pe internet. Părea o zi ca oricare, cu zeci de clienți dornici de o schimbare de look, când o fetiță de 8 anișori a călcat pragul salonului, însoțită de mama ei.

Atunci când a început să o pieptene, coafeza a înlemnit pur și simplu! Fata avea sute de păduchi albi în păr, un caz nemaîntâlnit de femeie.

Păduchii sunt o problemă des întâlnită în şcoli, dar spre deosebire de anii în care se foloseau ca remedii gazul sau „alifia”, acum există foarte multe soluții pentru această problemă.

Ce sunt lindinii și cum se înmulțesc aceștia?

Vara se apropie, iar temperaturile de afară cresc. În această perioadă apar primele infestări cu păduchi și lindini. Lindinii nu sunt altceva decât ouăle de păduchi depuse în părul gazdei lor. Copiii sunt cei mai predispuși la infestarea cu lindini. Prin urmare, este important să știi cum să scapi de lindini în mod rapid, pentru a împiedica înmulțirea păduchilor.

Ouăle depuse de păduchi se numesc lindini. Păduchii depun ouă pe scalp, de obicei în zona cefei, în zonele laterale ale capului sau în spatele urechilor. Acest lucru are loc deoarece aceste zone emană căldura necesară pentru incubația ouălor de păduchi.

Păduchii de sex feminin produc un lipici foarte puternic, care ajută ca lindinii să stea lipiți de scalp. Acest lipici îngreunează spălarea sau îndepărtarea ouălor. În plus, după ce păduchii depun ouăle, este nevoie de numai o săptămână pentru ca ele să eclozeze, în funcție de temperatură și umiditate.

In cazul in care ai luat paduchi, nu te sfatuim sa apelezi la produsele chimice, din farmacii, pentru ca sunt si alte solutii mai putin toxice. Tine minte ca bunicii nostri se tratau cu gaz lampant, amestecau cantitati egale de apa si gaz cu 15 minute inainte de a se spala pe cap, iar a doua zi se pieptanau cu un pieptene special, foarte des.

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente este cel cu otet. Inmoaie parul si scalpul in otet, iar apoi acopera-ti capul cu o casca de dus. Lasa otetul sa actioneze peste noapte, pentru ca in acest mod paduchii adulti vor fi sufocati, iar ouale erodate.

O alta metoda este sa folosesti uleiuri esentiale, insa mare atentie pentru ca va trebui sa amesteci 15-20 de picaturi cu 60 ml ulei de masline. Uleiurile esentiale care pot omora paduchii sunt urmatoarele: arbore de ceai, levantica, neem, cuisoare, eucalipt, anason, scortisoara, cimbru rosu, menta sau nucsoara.

322

SHARES coral