Medicul veterinar Ogün Öztürk a fost chemat într-un mic sat din Turcia pentru a se ocupa de vacă unui client. Nu plănuise să rămână mult timp. Dar ceea ce a început doar ca o vizită de rutină s-a încheiat în timp ce Ogün nu va uita curând.

După ce a încheiat misiunea pentru care venise, Ogün era pe cale să părăsească satul. Înainte să o facă, însă, ceva din depărtare i-a atras atenția. Acolo, călcând spre el pe o cărare deasă de zăpadă, era o fetiță. Și nu era singură. Pe spatele ei era un pui de câine.

Fetița auzise că un medic veterinar se află în oraș

Evident, s-a auzit că un veterinar se afla în oraș – și asta a reprezentat o oportunitate pe care fata, Cemre Şu Türköz, în vârstă de 9 ani, a refuzat să o piardă.

Câinele lui Cemre, pe nume Pamuk, se îmbolnăvise. Disperată să-i ajute, a decis să-l ducă pe Pamuk la mai mult de 2 kilometri de acasă până la locul unde auzise că Ogün va fi.

„Când i-am văzut prima dată, am fost foarte surprins și atins”, a spus Ogün pentru The Dodo. „Își înfășurase câinele și mi-l adusese pe spate.”

Câinele și fetița au fost de nedespărțit chiar și când veterinarul îi oferea ajutorul

Bineînțeles, Ogün nu i-a putut îndepărta pe Cemre și Pamuk. În timp ce fetița privea îngrijorată, Ogün a efectuat un control.

Din fericire, boala câinelui nu a fost prea gravă. Ogün a descoperit că Pamuk tocmai a avut câteva probleme minore ale pielii care îl făceau inconfortabil, dar care puteau fi tratate cu ușurință.

„Când Cemre a auzit că câinele ei va fi bine, a fost foarte fericită”, a spus Ogün. „Am aplicat medicamente pentru paraziți externi la Pamuk. Acum se bucură din nou, sănătos și fericit. ”

Fetița și câinele ei primiseră ajutor. Dar au primit și un prieten.

Ogün s-a întors în sat pentru a se întoarce la Cemre și Pamuk, asigurându-se că nu vor mai trebui niciodată să înfrunte zăpada pentru a obține orice ajutor îi poate oferi. Este cel mai puțin pe care ar putea să-l facă, având în vedere efortul pe care l-ar fi depus pentru a-l găsi.

„M-a bucurat foarte mult că o fetiță de 9 ani s-a comportat astfel cu o inimă atât de iubitoare”, a spus Ogün.

Ogün nu taxat-o pe Cemre pentru serviciile sale în ziua aceea. Doar a-i vedea dragostea și devotamentul față de Pamuk a fost cea mai bună plată pe care i-a putut-o cere.

„Faptul că o persoană la o vârstă atât de fragedă manifestă acest comportament dă speranță umanității”, a spus Ogün. „Cu tot ce se întâmplă în lume, există încă speranță. Cemre ne-a arătat că singurul adevăr din lume este iubirea”. coral