O mama a dezvaluit ca fetita ei de doi ani nu poate merge la cresa din cauza aspectului fizic care ar putea speria alti copii.

Sofya Zakharova a fost nascuta cu craniul deformat, iar parintii ei sunt nevoiti sa apeleze la o operatie inainte de a o inscrie la cresa.

Parintii fetei care locuiesc in Rusia, au incercat sa o inscrie pe fetita la cresa, insa au fost refuzati. Mai mult decat atat, conducerea cresei le-a spus parintilor sa o opereze pe fetita pentru a fi acceptata in institutia lor, scrie Daily Mail.

“Mi-au spus ca fetita ar putea speria ceilalti copii daca merge asa la cresa. ‘Prima data, tu trebuie sa programezi o operatie pentru ca fata sa poata merge la cresa la fel ca toti ceilalti copii normali.’, mi-a spus conducerea cresei”, spune mama fetitei de doi ani.

Oficialitatile s-au implicat in caz si vor sa investigeze motivele pentru care fetita nu este acceptata la cresa si de ce nu ii sunt oferite ingrijiri medicale. Fetita a fost luata in vedere si de o organizatie de caritate care le-a promis parintilor ajutor, insa organizatia nu a mai facut nimic pentru ca problema fetitei sa fie rezolvata.

“Prima data ei au spus ca vor programa o operatie, dar nu au mai spus nimic despre asta. Este o catastrofa.”, a declarat tatal fetei.

Parintii fetitei din Rusia locuiau intr-o casa fara acces la apa curenta si gaz, iar dupa ce autoritatile au vazut conditiile de trai, le-au oferit un apartament in care sa locuiasca pe timpul iernii.

Radiy Khabirov, Seful Republicii Bashkortostan din Rusia, a declarat: „Este clar ca drepturile fetitei si ale parintilor sunt incalcate, iar acum vom ancheta cazul.”

Specialistii se tem ca dezvoltarea fetitei va fi incetinita daca nu va interactiona cu alti copii.

coral