Firma ACSA din Câmpia Turzii, una dintre cele mai mari companii de construcții din zonă, a cerut deschiderea procedurii de insolvență. Printre acționarii firmei se numără și o fundație pentru studiul biblic (!).

Nu este prima dată când firma se confruntă cu această situație. Anul trecut, o altă societate a cerut deschiderea insolvenței pentru ACSA SA, dar instanța a refuzat să dea curs cererii.

Acum, derularea procedurii este invocată chiar de reprezentanții companiei. Până acum instanța nu a stabilit un prim termen de judecată.

Însă, cererile de insolvență vin în contextul în care compania a câștigat în 2019 un contract de câteva zeci de milioane de euro din bani publici.

Compania de Apa „Aries” SA a atribuit licitația în valoare de 105.685.909,65 lei, fără TVA, pentru executia lucrarilor de extindere si reabilitare sistem de alimentare cu apa si sistem de canalizare menajera in municipiul Turda, judetul Cluj, arată Gazeta de Cluj.

Lucrarile presupun extinderea retelei de alimentare cu apa, cu o lungime de 2953,7 m, reabilitarea retelei de alimentare cu apa (lungime totala de 20.873,47 m, extinderea retelei de canalizare menajera (lungime totala de 11.613,29 m), reabilitarea retelei de canalizare menajera (lungime totala de 24.921,22m) statie de pompare apa uzata menajera (o bucata), conducta de refulare de la statia de pompare SPAU7 (cu o lungime totala de 22,55 m).

Proiect este inclus în Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritara 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor. Finantarea se asigura din Fondul de Coeziune (85%) si din co-finantarea nationala, cu o pondere de 15% (din care 13% de la bugetul de stat si 2% de la bugetul local).

Informații despre acest contract pot fi accesate AICI

Tot în 2019, Municipiul Turda a mai acordat o licitație importantă firmei ACSA. De această dată valoarea contractului a fost de 16 milioane lei, fără TVA. Banii au fost destinați pentru ”Achizitie servicii elaborare PT, asistenta tehnica proiectant, SMT, bike-sharing, executie lucrari de infrastructura (carosabil, piste de biciclete, trotuare, spatii verzi, statii de transport public) inclusiv organizarea de santier- Coridor CENTRAL”

coral