News Flash:

O icoană cu Isus din Cluj lăcrimează de câteva zile. FOTO

8 Decembrie 2021
633 Vizualizari | 0 Comentarii
Icoana cu Isus Zorilor

Un fenomen menționat extrem de rar se produce de câteva zile la Cluj-Napoca. O icoană a Mântuitorului Isus Hristos,  aflată la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul Zorilor, lăcrimează neîntrerupt din 2 decembrie.

Pe o filmare făcută chiar în biserică se observă cum din dreptul ochiului stâng coboară o dâră, sub formă de lacrimă.

„Icoana este pe pânză obișnuită. Am verificat-o și pe dos, e perfect uscată, nu are nimic. Și de atunci stăm și ne minunăm. Nu știu să spun decât că se întâmplă, mai departe doar Dumnezeu știe”, spune părintele Nicolae Dura de la biserica respectivă.

Acesta a povestit că pe 2 decembrie, după slujba de dimineață, femeile care făcceau curățenie au observat „lacrima”. Acestea au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă, până la vârful nasului Mântuitorului.

Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana iar seara a văzut-o și preotul paroh. ”Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce se curge, dar nu se termină. Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar se păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din Zorilor pentru sursa citată.

A doua zi, preotul a vrut să ducă icoana în altar, dar apoi a discutat cu un profesor de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, care i-a spus că a fost un caz similar în Alba. Acolo ierarhul a intervenit și a dus icoana în paraclisul personal de la reședința sa, dar icoana a încetat să lăcrimeze.

Preotul mai spune că este a doua oară când se întâmplă acest fenomen în biserica parohiei. „A fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece.”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2021_12_08_at_09.24_.18_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040823 (s)