O lunetistă ucraineană „iubitoare de animale” și soțul ei care luptă în prima linie au salvat zeci de animale de companie după ce le-au descoperit abandonate pe câmpul de luptă.

Oksana Krasnova, în vârstă de 27 de ani, își folosește salariul pentru a plăti alimente și provizii pentru hrăni animalele și a le trata, înainte de a aranja ca acestea să fie transportate cu vehicule militare în capitala Ucrainei, Kiev, pentru a fi relocate.

Krasnova a lucrat anterior ca avocat în capitala ucraineană până când Rusia a invadat țara în urmă cu șase luni și s-a alăturat armatei, luptând în regiunea Donețk.

Ea și soțul ei, în vârstă de 35 de ani, au salvat aproape 30 de animale de companie pe care le-au descoperit abandpnate când treceau prin satele părăsite de oameni.

„Îmi plac foarte mult animalele și obișnuiam să ajut la salvarea lor împreună cu soțul meu chiar înainte de invazia rusă. Întâlnesc o mulțime de animale de companie abandonate când îmi îndeplinesc sarcinile și nu pot să le părăsesc. Este greu să evacuezi animalele din prima linie, dar aceste ființe au fost obișnuite să trăiască cu oamenii, astfel încâ nu pot supraviețui singure“. a spus Oksana.

Krasnova a spus că salvează în principal câini și pisici, dar a ajutat ocazional creaturi mai mici precum păsările și iepurii, pe care de obicei le eliberează în sălbăticie odată ce sunt sănătoase.

„În momentul în care ne aflăm, avem grijă de o fermă porci dintr-unul din satele din apropiere”, a spus doamna Krasnova.

„Evident că nu îi putem salva, deoarece nu vor încăpea toți în vehiculele noastre militare, dar ne asigurăm că sunt în regulă și au suficientă mâncare.”

Animalele salvate au devenit o parte importantă a vieții cuplului și chiar și atunci când soțul său a fost rănit, un pisoi l-a vegheat, în timp ce era legat de o targă și primea tratament medical, arată ziare.com

„Animalele pe care le salvăm sunt cu adevărat foarte recunoscătoare și loiale”, a spus Krasnova. „Uneori îmi este foarte greu să-mi iau rămas bun de la ele, în principal pentru că petrec atât de mult timp tratându-i. Dar mă simt ușurată pentru că știu că nu vor muri de foame și nu vor suferi din nou”, a adăugat ea. coral