Mașina unui pensionar italian a devenit atracție locală după ce a fost parcată timp de 47 de ani în acelasi loc, în orașul Conegliano din nordul Italiei. Acum câteva săptămâni a trebuit mutată.

Lancia Fulvia din 1970 este deținută de Angelo Fregolent, un fost comerciant în vârstă de 94 de ani, conform Cnews.

În 1974 și-a parcat mașina pentru ultima dată pe rue Zamboni, chiar în fața chioșcului pe care îl deținea împreună cu soția sa, la parterul casei. Folosită ca loc de depozitare, nu a fost mutată timp de aproape jumătate de secol. După pensionare, Angelo Fregolent nu a considerat de cuviință să mute vehiculul.

De-a lungul anilor, mașina a devenit un adevărat simbol al orașului Conegliano. Turiștii vin să-i facă poze și locația sa este menționată pe Google Maps.

Însă frumoasa poveste trebuie s-a încheiat pe 20 octombrie, când mașina a fost mutată de o camionetă de remorcare din cauza unor lucrări. Angelo Fregolent a fost de acord, cu o condiție: ca Lancia sa „să nu fie tratată ca o epavă”.

Antreprenorii locali o vor restaura înainte de a o expune în oraș. „M-aș bucura să o văd prezentata așa cum merită”, a declarat Angelo Fregolent presei italiene.

coral