India este a doua țară cu cele mai multe cazuri de coronavirus. În această perioadă dificilă, o nouă boală s-a năpustit asupra cetățenilor. Este vorba despre orașul Eluru, aflat în sudul statului Andhra Pradesh. Sute de persoane au ajuns la spital cu simptome bizare, care aparțin unei boli cu care medicii nu s-au mai confruntat. Vorbim aici despre 227 de persoane internate, iar o singură persoană a decedat.

Oamenii care s-aa îmbolnăvit au avut convulsii și senzații de arsuri în zona ochilor, greață și chiar inconștiență. Cetățenii, cât și medicii, au intrat în alertă după ce tot mai multe persoane au ajuns la spital cu aceste simptome, într-o singură seară.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început să vomite, după ce s-au plâns de arsuri în zona ochilor. Unii dintre ei au leșinat sau au avut crize convulsive", a declarat un medic de la Spitalul guvernamental Eluru.

Toți pacienții afectați de boala necunoscută au fost testați negativ pentru coronavirus

Orice bănuială că această boală misterioasă ar avea vreo legătură cu virusul ucigaș din China a dispărut odată cu rezultatele testelor. Toți pacienții au fost testați pentru noul coronavirus, iar rezultatele au fost negative. Acest anunț a fost făcut de Alla Kali Krishna Srinivas, ministrul Sănătății din statul Andhra Pradesh. Ministrul susține că au fost scoase din ecuație variantele prin care boala ar fi fost cauzată de poluarea aerului sau contaminarea apei.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit. (…). Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este”, a spus acesta. Autoritățile au mărturisit că vor continua să facă cercetări pentru a descoperi cauza îmbolnăvirilor.

coral