O femeie de 32 de ani a lovit intenționat cu mașina un polițist pe motocicletă care o urmărea, după ce a refuzat să oprească la semnalele omului legii, informează Sindicatul Europol într-o postare pe Facebook.

Incidentul a fost suprins de o cameră de supraveghere, iar în imagini se vede cum motocicleta a fost proiectată într-un autovehicul care se deplasa din sens opus, în timp ce polițistul a alunecat mai departe pe șosea. În urma coliziunii, motocicleta a explodat și a luat foc.

Femeia aflată la volan a pierdut pentru puțin timp controlul autovehiculului, apoi a redresat mașina și a părăsit locul accidentului.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după mobilizarea echipajelor din teren, femeia a fost identificată într-o benzinărie, fiind reținută și acuzată de de săvârșirea infracțiunilor de "tentativă de omor" și "părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției".

Polițistul aflat pe motocicletă nu a suferit răni grave.

Procurorul de caz o acuză de tentativă de omor și ultraj. Femeia le-a spus polițiștilor că trebuia să ajungă urgent la București.

„Agentul nostru a sesizat în trafic nereguli cu privire la autoturismul condus de șoferiță, defecțiuni la sistemul de semnalizare-iluminare, a aenționat-o pe aceasta sonor, cu folosirea semnalelor acustice, pentru a opri pe dreapta. Aceasta nu s-a conformat, a urmat o cursă de urmărire pe raza municipiului Buzău. A forțat două semafoare succesive, ignorând culoarea roșie, iar când agentul de poliție rutieră a trecut în dreptul autoturismului, cu semnale acustice și luminoase, pentru a o determina să oprească, aceasta a virat cu vădită intenție stânga pentru a-l acroșa, ceea ce s-a și întâmplat”, a spus comisar șef Silviu Dinu, Șeful serviciului rutier IPJ Buzău.

coral