Orchestra compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va susţine vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11.00, în curtea Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, un concert caritabil pentru bolnavi şi cadrele medicale.

Proiectul denumit ”New Hope” are scopul să aducă prin muzică, bucurie în sufletele oamenilor suferinzi. Artiştii vor face să răsune muzica lui Mozart şi Piazzola, atât pentru alinarea bolnavilor cât şi în semn de preţuire a cadrelor medicale, care nu se dau bătute în lupta cu boala.

Spectacolul, urmărit de la distanță 

Având în vedere contextul actual, bolnavii şi medicii vor urmări actul artistic respectând distanţarea socială.

"După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă şi să se adreseze inimii. Acesta este şi scopul proiectului New Hope şi anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferinţă, pe un pat de spital şi nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 20 de oameni," a declarat violoncelistul Octavian Lup.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra A.T.A.C. După concertul din Cluj, artiştii au în plan să ducă muzica clasică şi la alte spitale din ţară, dar şi la azilele de bătrâni.

coral