Poliţia greacă a descoperit o plantaţie de canabis, cu peste 1.100 de plante, pe terenul împrejmuit al unei mănăstiri la vest de oraşul port Heraklion, în Creta, relatează dpa.

Infractorii, a căror identitate nu se cunoaşte în prezent, au tăiat gardul şi au construit căi de aprovizionare şi de evacuare foarte sofisticate şi chiar un bazin pentru a uda plantele, a relatat miercuri ziarul To Pronto Thema.

Potrivit poliţiei elene, recolta din acest an ar fi fost de aproximativ o tonă de canabis, cu o valoare pe piaţă de 2 milioane de euro (1,98 milioane de dolari). Plantaţii mari de canabis sunt descoperite frecvent pe întreaga insulă. Bande armate apără unele zone izolate astfel încât nici măcar poliţia nu îndrăzneşte să pătrundă în aceste zone, spune dpa, citată de Agerpres.

Folosirea proprietăţii mănăstirii a revoltat populaţia. Unele plante fuseseră chiar atârnate cu şiraguri de mărgele folosite la rugăciune, iar suspecţii s-ar fi dat drept pelerini pentru a introduce plantele de pe terenul mănăstirii.
 

coral