Anca, o tânără de 34 de ani, care locuiește în Anglia, în orașul Doncaster, a fost bătută cu bestialitate de 10 adolescenți, chiar în fața casei sale. Femeia spune că la baza acestui atac stă rasismul și că adolescenții englezi au crezut despre ea că e poloneză.

Imaginile de după atac, făcute publice de Anca, pe contul său de socializare, nu mai au nevoie de nicio descriere. Tânăra are un ochi vânăt, sânge pe față și pe mâini, și buza spartă.

Atacul s-ar fi petrecut în noaptea zilei de 15 martie, când ea venea de la serviciu. „Am fost atacată seara, după muncă, de 10 adolescenți. Eram lângă mașină și ei treceau prin fața casei mele, urlând.

M-au văzut și m-au înjurat. Le-am spus să vorbească mai încet că dorm copiii. Au început să urle și mai tare și una dintre fete s-a apropiat de gard. I-am spus să facă liniște sau chem poliția.

Atunci au luat foc și au sărit pe mine. Nici un vecin nu a ieșit. Au spart gardul și mașina unei prietene, care și-a lăsat mașina la mine în curte. Am reușit să intru în casă și să sun poliția, timp în care băteau cu picioarele în ușa mea.

După un timp s-a făcut liniște și i-am văzut urcându-se 3 dintre ei într-un SUV negru și restul au fugit pe străduțe. Am fost la spital, nu este nimic fracturat”, a povestit Anca pe contul ei de Facebook.

Ea spune că poliția nu a apărut la fața locului nici după 48 de ore de la atac. „Au trecut 48 de ore și poliția nu a apărut. Au sunat după 24 de ore să-mi spună că sunt ocupați pe timpul weekend-ului și că săptămâna viitoare o să mă sune un ofițer să îmi ia o declarație telefonică.

Apoi să mai aștept câteva zile un ofițer disponibil să îmi ia și o declarație scrisă. Cu alte cuvinte: poliția nu se implică, mai ales că sunt minori„.

Anca este convinsă că atacul a fost unul motivat de rasism, pentru că în timp ce o loveau, unul dintre atacatori i-ar fi spus: „Poloneză nesimțită, meriți o lecție„.

Presa britanică a preluat cazul Ancăi, iar poliția a declarat pentru Daily Mail că, de fapt, s-ar fi deschis o anchetă. „S-a deschis o investigație pentru a identifica persoanele implicate și pentru a stabili ce s-a întâmplat în acea seară. Cine are informații este rugat să ni le comunice„.

Conform tabloidului britanic Daily Mail, atacurile motivate de rasism au crescut cu 17% în ultimele 12 luni în Regatul Unit al Marii Britanii, iar printre cauzele acestui fenomen s-ar număra atacurile teroriste din 2017, dar și referendumul asupra menținerii Regatului Unit în Uniunea Europeană. coral