Situație dramatică pe strada Victor Papillan din Cluj-Napoca, unde drumul s-a surpat și casele au început să o ia la vale în urmă cu câteva zile din cauza construcțiilor haotice. 

Problemele au început încă din luna februarie, când proprietarii caselor din zonă au sesizat Primăria şi Inspecţia de Stat în Construcţii cu privire la groapa foarte mare realizată de constructor pentru un ansamblu de case cu subsol, demisol, parter şi mansardă. În luna august, constructorul a făcut, obligat de autorităţi, demersuri pentru remedierea problemei, dar situaţia este din ce în ce mai rea. 

Locuitorii zonei au realizat o petiție prin care cer să se oprească dezastrul urbanistic din Cluj-Napoca.

Prefectul Clujului a anunțat că a fost în teren și că va avea loc o ședintă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca să discute despre această situație.

„Bună ziua! Am fost în teren vineri și am văzut despre ce este vorba. Astăzi am convocat CJSU pentru mâine, cu scopul de a discuta pe marginea problemei. Atât comitetul local, cât și comitetul județean acționează în limita competențelor conferite de lege. Ca urmare a hotărârii comitetului local s-a sesizat instanța judecătorească printr-o solicitare de emitere a unei ordonanțe președințiale în vederea efectuării unei expertize în zonă, solicitându-se, de asemenea, astuparea golului din șantier în regim de urgență. Instanța ar trebui să se pronunțe azi, mâine, fiind o procedură urgentă. La nivelul comitetului județean, Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj a aplicat mai multe amenzi în valoare totală de aproximativ 100.000 Ron și a depus două plângeri penale: una pentru nerespectarea dispozițițiilor de suspendare a lucrărilor și alta pentru prejudiciile grave aduse proprietăților alăturate, prejudicii prin care s-a pus în pericol integritatea persoanelor. În continuare efecuăm o acțiune de suport prin serviciile publice deconcentrate aflate în subordinea Prefectului și vom putea adopta alte soluții în funcție de forma hotărârii care urmează a fi pronunțată”, a transmis Tasnadi Szilar, prefectul județului Cluj.

coral