News Flash:

O stradă din Cluj va purta numele marelui arhivist Vasile Lechințan

13 Iulie 2021
850 Vizualizari | 0 Comentarii
o strada din cluj va purta numele istoricului

Primarul Emil Boc a anunțat, luni, că o stradă din municipiul Cluj-Napoca va purta numele cunoscutului arhivist Vasile Lechințan.

”Regret profund trecerea la cele veşnice a istoricului Vasile Lechințan,  personalitate marcantă a istoriografiei românești. Vasile Lechințan a fost un arhivist de excepție, care a publicat numeroase cărți, studii și documente inedite despre istoria românilor din Transilvania, fiind apreciat și recunoscut de către comunitatea academică.

De asemenea, istoricul Vasile Lechințan a iubit mult orașul în care a trăit și a scris majoritatea cărților sale, dedicând o serie de lucrări originale legendelor Clujului, care sunt astăzi materiale didactice de referință pentru elevii și studenții clujeni.

Consider că istoricul și arhivistul Vasile Lechințan merită recunoștința noastră, a întregii comunități locale, pentru contribuția adusă la cunoașterea istoriei Clujului și Transilvaniei. În acest sens, voi propune, în viitorul apropiat, ca o stradă nouă din municipiul nostru să poarte numele istoricului Vasile Lechințan.

În aceste clipe de adâncă tristeţe, suntem alături de familia îndurerată, de prietenii și membrii comunității clujene, de colegii istoricului din Despărțământul Cluj al ASTREI și Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu””, transmite primarul Emil Boc.

Vasile Lechințan a trecut la cele veșnice, vineri, după ce a fost diagnosticat cu Accident Vascular Cerebral (AVC) ischemic.

CITEȘTE ȘI:

Marele istoric clujean Vasile Lechințan a încetat din viață la vârsta de 72 de ani

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vasile lechintan arhivist
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1411 (s) | 33 queries | Mysql time :0.055706 (s)