Cristian, un tanar blogger roman, a postat in mediul online povestea unei tinere infectata noul coronavirus, aflata pe patul din spital.

Tanara le reaminteste celor care il urmaresc pe Facebook ca infectia cu COVID-19 nu este o gluma, iar primele simptome nu trebuie igorate pentru ca boala este insuportabila.

„Ca si tine, am fost la fel de sceptica in ceea ce priveste acest virus care ameninta intreaga planeta. Noul CO-VID19. Am zis: nu are cum!

Asa ca nu am tinut cont de nicio prevedere legala si uite ca am patit-o chiar eu. Ce pot spune acum, ca imi pare rau? Este prea tarziu!

Totul a inceput intr-o zi de Marti, cu o mica febra si durere in gat. Nimic de bagat in seama.

Am zis: “este o simpla raceala, am facut dus, am iesit afara cu cativa prieteni, se poate intampla oricui, ce trebuie sa ma alertez?!”

A doua zi, Miercuri: febra avea sa treaca de 39 grade, frisoare, dureri in tot corpul si nu stiam ce se intampla. Din persoana sceptica am devenit mai mult decat credincioasa. De ce Doamne , eu ? Oare ce se intampla ?

Am sunat la 112 si le-am spus:
– “Nu stiu ce am, durerile sunt insuportabile, simt cum se dezlipeste pielea de pe mine”. Urlam efectiv de durere si nu imi trecea cu nimic. In 10 minute, un echipaj de salvare a ajuns la mine si am fost preluata ca un pacient cu dureri groaznice.
Rezultatul, pozitiv

Dupa cateva zile, rezultatul avea sa anunte cel mai negru rezultat: Co-Vid19 – Pozitiv.
In capul meu, se desfasura un intreg film:
– de ce nu am ascultat indrumarile specialistilor?
– de ce am fost incapatanata ?
– de ce am uitat de Dumnezeu ?
– cine am devenit ? cine sunt eu ?
Ganditi-va ca toate durerile cumulate, la un loc, sunt simptome mici fata de durerile resimtite de la acest nenorocit de virus.
Am fost pusa in fata faptului implinit si nu-mi venea sa cred. De ce tocmai eu ?
Daca o sa mor, nici macar rudele nu o sa ma poata vizita si nici sa ma conduca pe ultimul drum. Si totul doar din prostia mea…
I-am promis Lui Dumnezeu ca nu o sa-L mai dezamagesc niciodata daca imi va oferi o noua sansa si ca o sa ma rog pentru sanatatea tuturor celor care se gandesc la mine in timp ce imi citesc povestea.
Impartasiti-o cu cati mai multi prieteni, pe grupuri, pentru a realiza ca nu este de joaca!”.

Situatia cazurilor din Romania

In Romania au fost confirmate, pana acum, 4.417 de infectii cu coronavirus. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale. In total, in Romania au murit 198 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul tarii a fost anuntat la 26 februarie. coral