Peste 20 de copii din sistemul de protecție socială au participat la o zi de mișcare organizată special pentru ei de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) la începutul lunii iunie.

Evenimentul inițiat de Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul UBB a fost organizat în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”. Pe parcursul orelor petrecute la UBB, copiii au jucat tenis și fotbal, au participat la activități recreative.

„Am vrut să le oferim ocazia de a ieși din mediul lor obișnuit, să le facem un cadou altfel cu ocazia Zilei Copilului și ne dorim ca acest tip de activitate să se repete, să devină o tradiție, alături de alte activități pe care Universitatea noastră le organizează pentru comunitatea clujeană. Copiii au fost încântați de ziua de mișcare la care au participat și aceasta e cea mai mare recompensă”, afirmă conf. univ. dr. Alin Baciu, inițiatorul evenimentului.

„O zi de mișcare” se înscrie în seria de acțiuni pe care Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca le organizează în cadrul direcției strategice de implicare în comunitate.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.).

Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, iar din 2021 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

coral