News Flash:

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă: bolnavii de COVID asimptomatici pot fi, de fapt, presimptomatici

30 Septembrie 2020
750 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus2

Până recent, oamenii de știință credeau că aproape jumătate din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice. Datele arată însă că procentul e mai scăzut. Libertatea a vorbit cu autorii unui nou studiu, care arată că doar 20% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice, informează Libertatea.

Unul dintre lucrurile care fac COVID-19 atât de înspăimântător este imprevizibilitatea sa.

Simptomele bolii date de SARS-CoV-2 se întind pe un spectru extrem de larg, care variază de la sindromul respirator acut sever la manifestări abia sesizabile, asemănătoare celor cauzate de o formă ușoară de gripă sau viroză. Unii pacienți nu manifestă deloc simptome vizibile – acestea sunt cazurile “asimptomatice” despre care se tot vorbește.

Asimptomaticii, spun cercetătorii, reprezintă un grup foarte periculos, deoarece pot contribui, fără să vrea, la răspândirea bolii – neștiind că sunt purtători, spre deosebire de persoanele cu simptome, care se izolează imediat ce își dau seama că sunt bolnave, asimptomaticii continuă să meargă la serviciu și la cumpărături și să interacționeze cu lumea.

Asimptomaticii pot fi, de fapt, presimptomatici

Toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt inițial asimptomatice. Cu toate acestea, după minimum două și maximum 14 zile de la infectare, mulți dezvoltă simptome. Poate că o formulare mai bună este că toate cazurile de COVID-19 sunt inițial presimptomatice, iar multe astfel de cazuri presimptomatice au fost clasificate ca asimptomatice de studii anterioare.

CITEȘTE ȘI:

Cluj, pe locul 2 în țară la numărul cazurilor de COVID-19

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

covid-19 coronavirus asimptomatici presimptomatici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2351 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013010 (s)