În data de 1 decembrie, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Sărmașu, județul Mureș, care conducea un autovehicul deși nu avea permis de conducere și era sub influența alcoolului.

Acesta conducea un autoturism pe DC 25, pe raza localității Cămărașu, și nu a oprit la semnalul efectuat de polițiști, continuându-și deplasarea până pe raza localității Noiu, din comuna Cămărașu.

În urma controlului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, persoana a fost condusă la o unitate spitalicească, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

coral