În data de 16 ianuarie, în jurul orei 23.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier – au depistat un conducător auto în vârstă de 59 de ani, din comuna Recea-Cristur, județul Cluj, în timp ce se deplasa pe strada Oașului, din municipiul Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit faptul că bărbatul de 59 de ani avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Faţă de bărbat, la data de 17 ianuarie, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. La expirarea acestui termen, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

coral