Polițiștii rutieri au reținut doi bărbați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de persoane aflate sub influența alcoolului, pentru depistarea și sancționarea acestora, vor continua.

Poliţia clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma probatoriului administrat, la data de 6 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut 24 de ore un bărbat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Acesta fusese implicat într-un accident rutier cu pagube materiale.

În fapt, la data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 16:35, cel în cauză, un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de conducător auto, ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale pe strada August Treboniu Laurean.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiști.

****

La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca, cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier, au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Secuieni, judeţul Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia, din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul avea o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat,  poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. coral