O femeie din Baia Mare a fost bătută de câteva zeci de persoane, după ce a lovit cu mașina un copil care traversa fără să asigure. Șoferița a oprit și a sunat la 112, dar oamenii au agresat-o, i-au distrus mașina, apoi și magazinul în care se refugiase.  

O tânără de 31 de ani din Baia Mare a fost bătută duminică seară de câteva zeci de persoane care s-au adunat în jurul ei după ce mașina condusă de aceasta a lovit un copil care a traversat strada fără să se asigure, scrie vasiledale.ro.

Șoferița a oprit imediat să îi acorde primul ajutor copilului de 6 ani care ieșise dintre mașinile parcate să treacă strada și a sunat la 112 după ajutor. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș a sosit la fața locului, l-a preluat și l-a transportat conștient la Spitalul Județean de Urgență Maramureș.

Imediat după producerea accidentului, zeci de băimăreni de etnie romă s-au adunat la locul accidentului și au luat-o la bătaie pe șoferiță care, speriată, a fugit și s-a refugiat într-un magazin.

Romii furioși au distrus atât mașina tinerei, cât și magazinul în care se baricadase femeia. A fost nevoie de intervenția a opt echipaje de poliție și trei de jandarmi pentru a-i potoli pe agresori.

Ce spune IPJ Maramureș

”Ieri seară, la ora 19.40, polițiștii băimăreni au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui eveniment rutier pe strada Păltinișului din municipiu.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un minor de 6 ani din Seini, aflat în calitate de pieton, a fost surprins și accidentat de către un autoturism, condus de o femeie de 31 de ani din Baia Mare.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare în vederea efectuării de investigații medicale.
Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind zero.

Evenimentul rutier a degenerat într-un un scandal, motiv pentru care la locul producerii s-au deplasat mai multe echipaje de ordine publică și jandarmerie, care au reusit aplanarea conflictului.

Polițiștii au constatat faptul că, mai multe persoane, aflate în apropiere, au provocat distrugeri autoturismului implicat în accidentul rutier, după producerea acestuia.

În continuare, polițiștii s-au sesizat din oficiu privind infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în eveniment și stabilirea cu exactitate a faptelor”, a transmis IPJ Maramureș.

  coral