Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe ofiţerul de poliţie care a luat bijuteriile ridicate la percheziţii şi le-a înlocuit cu obiecte din metal comun.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Marius-Paul Constantinescu, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa la data comiterii faptelor.   

Ofiţerul, care activa la Serviciul de Investigare a Fraudelor, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.  

„Inculpatul şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi, în perioada 29 septembrie – 11 decembrie 2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kg bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părţii civile) ridicate în urma unei percheziţii domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale”, spun procurorii DNA.   

Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi putut face deoarece ofiţerul instrumenta un dosar de contrabandă.  

„Precizăm că bijuteriile respective ar fi fost înlocuite de înculpat în contextul în care în perioada respectivă s-au desfăşurat mai multe activităţi de manipulare şi expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kg) ridicate în urma percheziţiei”, adaugă anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.
 

coral