Guvernul a numit, în prima şedinţă de miercuri, patru prefecţi propuşi de UDMR. La Cluj, prefectul liberal va fi înlocuit de Tasnadi Istvan Szilard. Liderii liberali din Cluj au contestat decizia de a ceda acest post.

Într-un comunicat transmis de UDMR se arată că, urmare a înţelegerilor din coaliţie, nominalizărilor şi numirilor decise în Guvern, Uniunea va avea prefecţi în următoarele judeţe: Arad – Toth Csaba, Cluj – Tasnadi Istvan Szilard, Sălaj – Dari Tamas, iar la Satu Mare – Altfatter Tamas-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect.

Sursa citată menţionează că, în perioada următoare, Guvernul va numi şi alţi prefecţi şi subprefecţi nominalizaţi de UDMR.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, contestă conducerea PNL, pe care o cataloghează ca fiind "incompetentă".

"Există multe persoane din PNL care sunt nemulțumite cum este condus acest partid", a declarat acesta miercuri.

Acesta a precizat că va continua "lupta politică" cu conducerea centrală și își va lansa o platformă.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc spunea că există tensiuni în interiorul PNL, după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să nu fie liberal și să fie de la UDMR. Boc susținea că „PNL a trecut o linie roșie” și că de aici înainte urmează „o bătălie internă”.

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, i-a trimis, la începutul lunii trecute, o scrisoare deshisă președintelui PNL Ludovic Orban și premierului Florin Cîțu în care îi cere să îndrepte „greșeala” de a ceda funcția de prefect al județului celor de la UDMR. Scrisoarea este semnată, potrivit lui Tișe, de alți 70 de primari din județ. Tișe amenința cu demisia din partid.

Ulterior, Kelemen Hunor a afirmat că este dispus să cedeze prefectura Cluj dacă cei de la UDMR vor primi în schimb postul de prefect din județul Bihor.

coral