Este oficial. Primele localități care au intrat în carantină. Raed Arafat a semnat ordinul de instituire a carantinei în mai multe zone din România. Unde s-au impus noile măsuri?

Șeful DSU, Raed Arafat, a semnat vineri seară ordinul de carantinare pentru mai multe zone din România, motivul fiind dat de amploarea și consecințele grave ale numărului mare de infectări cu coronavirus.

OFICIAL. S-a impus carantina în România

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare pentru mai multe regiuni din țara noastră, după o pauză de câteva luni în care situația epidemiologică din România s-a redresat, iar lucrurile au mers spre mai bine.

Șeful DSU a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, după cum informează Instituția Prefectului Satu Mare.

Măsura de carantinare zonală a intra în vigoare cu data de 12.09.2021 de la ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021, ora 23:59.

Prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, solicită responsabilitate din partea cetățenilor din zona carantinată și acțiuni de informare și prevenție, precum și măsuri eficente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare desfășurate efectiv de Minsiterul Afacerilor Interne pe o perioadă de 14 zile.

Secretarul de stat a confirmat vineri seară că a semnat ordinul de carantinare a unor localități, după relxarările din ultimele luni.

”Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi, am semnat Ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care a depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă, dar sunt

câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici careau depăşit şase la mie şi au obţinut un punctaj mare de punctajul INSP şi CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localităţile respective”, a declarat Arafat.

În aceste momente, situația epidemiologică din România a luat o întorsătură dramatică, potrivit bilanțului zilnic al cazurilor de coronavirus, ieri au fost confirmate aproape 2.500

de cazuri noi, ceea ce înseamnă că numărul infectărilor a crescut semnificativ de când s-a anunțat intrarea în valul patru al pandemiei de coronavirus. coral