News Flash:

Oltchim a ipotecat bordurile si panselele din fata sediului

4 Martie 2013
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
Combinatul Oltchim este indatorat "pana peste gat" si ipotecat complet, inclusiv bordurile si panselele din fata sediului, a declarat duminica ministrul Economiei, Varujan Vosganian, invitat la o emisiune a postului Pro TV.
"Pastrarea in functiune a Oltchim ma obliga a pastra miza Arpechim. Am facut o revizuire a tuturor ipotecilor. Oltchim, pe langa faptul ca este indatorat pana peste gat, este ipotecat complet, inclusiv bordurile si panselele din fata sediului. Am luat toate ipotecile si am dorit sa vad la care din ele exista un dezechilibru intre creanta si valoarea ipotecii. Am identificat cateva zeci de milioane de euro de ipoteci ce pot fi renegociate. Si le-am renegociat astfel incat posibilii parteneri au fost de acord sa ne cedeze ipotecile, care sunt pe Arpechim. In situatia in care Arpechim nu mai are viitor, eu nu mai am nicio sansa sa merg la banci si sa cer bani in contul garantiei. Pentru mine, un mesaj pozitiv din partea OMV Petrom este fundamental", a spus ministrul Economiei.
Vosganian a precizat ca a discutat cu directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, si a obtinut garantia ca orice formula de privatizare a Oltchim va fi o formula integrata Oltchim-platforma de petrochimie.
"Arpechim va fi tinuta intr-o formula integra din punct de vedere fizic si functional pana cand noi vom face oferta de privatizare a Oltchim", a afirmat oficialul Ministerului Economiei.
Potrivit lui Vosganian, exista sapte oferte pentru Oltchim, trei producatori externi, trei producatori interni si doi traderi, cu care nu s-a inceput un dialog concret.
In pofida scepticismului Fondului Monetar International, Vosganian ramane optimist in privinta Oltchim, despre care sustine ca ar fi competitiva, daca nu ar exista contextul financiar nefavorabil.
Ca orizont de timp pentru clarificarea situatiei combinatului, ministrul Economiei a mentionat ca in urmatoarele doua luni va fi ameliorata situatia functionala a combinatului, in sase luni va fi clarificata situatia juridica, daca societatea este privatizabila sau nu, iar pana la sfarsitul anului ar urma ca Oltchim sa inceapa sa isi imbunatateasca situatia financiara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oltchim ministrul economiei varujan vosganian indatorat ipotecat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016054 (s)