Mihăiță Codrianu, un om de afaceri din Dej a fost condamnat de Judecătoria Dej la 3 ani cu executare pentru că a sedus și întreținut relații sexuale cu o fată de 15 ani. Totul s-a petrecut cu acordul mamei minorei, care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Dosarul s-a judecat în primă instanţă la Judecătoria Dej, unde a fost pronunţată, în 16 noiembrie 2020, prima sentinţă. Astfel, Mihăiţă Codrianu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de 16 acte sexuale cu minora. Mama fetei, acuzată de complicitate, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. La cererea procurorilor, Judecătoria Dej l-a obligat pe Codrianu să îi achite victimei 10.000 de euro daune morale.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-decembrie 2019, în mod repetat ar fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră în vârsă de 15 ani, din comuna Vad, judeţul Cluj. Actele sexuale ar fi fost comise cu ştirea mamei minorei şi cu acordul acesteia. De altfel, victima, împreună cu familia sa şi cu bărbatul, locuiesc împreună în municipiul Dej, judeţul Cluj.

Pentru a strânge probe, procurorii au montat tehnică de înregistrat în dormitorul minorei, surprinzând mai multe acte sexuale dintre Codrianu şi fată. „Din mijloacele de supraveghere tehnice instalate de organele judiciare în imobilul… rezultă că din data de 18.11.2019 până la data de 02.12.2019 inculpatul Codrianu Mihăiţă a întreţinut 14 raporturi sexuale normale, precum şi acte sexuale orale sau anale. Toate acţiunile aferente infracţiunii de act sexual cu un minor au fost săvârşite în interiorul imobilului în care locuia inculpata T.E.A., având acordul tacit al acesteia. În plus, din materialul probator rezultă că persoana vătămată a fost în diverse concedii prin România împreună cu inculpatul şi este foarte probabil ca acesta să fi întreţinut raporturi sexuale şi în afara acestui imobil“, mai arată procurorii.

coral