Emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei de Covid-19, a anunțat, vineri, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, apreciind că un număr prea mare de ţări înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor, transmite AFP.

„Un număr prea mare de ţări cunosc o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta conduce la faptul că spitalele şi unităţile de îngrijire de terapie intensivă să fie aproape sau să-şi depăşească limitele şi suntem abia în octombrie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţa de presă.

OMS cere țărilor foarte afectate de virusul SARS Cov 2 să ia măsuri urgente pentru a putea preveni decesele

„Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos. Cerem liderilor să ia măsuri urgente pentru a preveni decesele, prăbuşirea sistemelor de sănătate şi închiderea, din nou, a şcolilor. Aşa cum am spus în februarie, repet astăzi: Acesta nu este un exerciţiu”, a mai adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus .

Medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că „ţările ar trebui să acţioneze cât mai rapid pentru a limita răspândirea virusului. Îmbunătăţirea testărilor, depistarea contacţilor celor infectaţi şi izolarea celor care ar putea răspândi noul coronavirus sunt măsuri care pot evita izolarea totală„.

coral