Florin Ciobanu, barbatul care a observat oase umane in apropiere de Caracal, a povestit cum a facut descoperirea.

„Când a tras ultima brazda, am zis «Ba Pinochio, asta e un mort. Uite capatana, uite dintii, uite oasele!». Am plecat, am luat ciuperci, m-am dus in sat, ba baieti duceti-va acolo ca ala cand a tras cu plugul… e un mort acolo. Si asa a fost.

Pe ultima brazda cand a tras plugul erau aruncate tot, cu capatana, cu tot, i-am zis: «Pinocchio ce facem ma? Pai hai sa anuntam». Nu stiu care a sunat si era ala cu tractorul ara colea. Eu am vazut un singur cadavru. Ce s-au mai descurcat, or mai fi gasit, nu stiu nimic. A fost dupa masa, mai pe seara un pic, ieri cand am fost dupa ciuperci”, a spus Florin Ciobanu.

Doua cadavre au fost gasite langa casa lui Gheorghe Dinca, mai exact la circa 20 de kilometri de casa presupusului criminal, in Satul Margheni, situat la 30 de kilometri de Caracal.

In cursul zilei de marti, doi fermieri, intre care si Florin Ciobanu, au descoperit scheletele a doua cadavre ingropate in apropierea soselei. Fermierii au mers la arat in zona respectiva si au dezgropat cu un utilaj un craniu. Ulterior au anuntat politia si Parchetul. Astfel au fost descoperite inca un craniu si mai multe fragmente osoase.

Cele doua cadavre au fost duse la IML pentru stabilirea datei si a cauzelor mortii.

„Pana in prezent nu este nici un indiciu care sa lege acest caz de dosarul Dinca. In raport de ceea ce am gasit se fac cercetari pentru omor calificat pentru doua sau mai multe persoane. S-a dispus o expertiza si se asteapta concluziile expertizei", a declarat Anca Anuta, prim procuror judetul Olt.

Craniile umane si mai multe oase au fost gasite ingropate pe un camp situat la 30 de kilometri de Caracal, pe un teren agricol din satul Margheni, comuna Brancoveni.

Persoanele care au gasit fragmentele osoase au fost audiate si s-a dispus o expertiza antropologica de catre Institutul National de Medicina Legala Bucuresti.

Primele rezultate ale expertizelor facute de Institutul de Medicina Legala arata ca oasele au o vechime de peste 50 de ani si nu prezinta urme de violenta. coral