News Flash:

ONU: Populaţia lumii va ajunge la 8 miliarde în noiembrie. India va depăşi China în topul ţărilor cu cea mai mare populaţie de pe planetă

11 Iulie 2022
346 Vizualizari | 0 Comentarii
Populatia lumii atinge anul acesta 8 miliarde

Populaţia lumii va ajunge la 8 miliarde în 15 noiembrie, potrivit unor proiecţii ale departamentului economic şi social al ONU publicate luni. 

De asemenea,conform proiecţiilor departamentului economic şi social al ONU, India va depăşi în 2023 China în topul ţărilor cu cea mai mare populaţie de pe planetă.

“În acest an, Ziua mondială a Populaţiei pică într-un moment în care anticipăm naşterea omului cu numărul 8 miliarde de pe pământ. Este o ocazie să celebrăm diversitatea, să recunoaştem umanitatea pi să ne minunăm de progresele din sănătate care au dus la prelungirea duratei vieţii şi au redus dramatic mortalitatea infantilă. În acelaşi timp, trebuie să nu uităm de responsabilitatea noastră de a avea gri de planetă”, a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit news.ro. 

Precedentul prag, de 7 miliarde de oameni, s-a atins la 31 octombrie 2011. Până în 2030, populaţia lumii ar urma să ajungă la 8,5 miliarde, iar până în 2050 la 9,7 miliarde.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046055 (s)