<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Într-o perioadă care ne îndeamnă la regăsire interioară și deschidere sufletească, Opera Națională Română din Cluj-Napoca alături de partenerii săi ne oferă o surpriză muzicală de o spiritualitate aparte: rugăciunea „Tatăl nostru”, aranjată pe note de compozitoarea Felicia Donceanu, interpretată pe cea mai veche scenă lirică a țării noastre și dedicată Zilei Naționale a României.

Momentul solemn, de o alchimie extraordinară, a fost interpretat de artiști la fel de speciali: baritonul Florin Estefan și Ovidiu Lipan Țăndărică – la toacă, acompaniați instrumental de Iulia Merca – clopote și Dumitru Rus – vibrafon. Redarea metaforică a Genezei și a Facerii Lumii îi are ca protagoniști pe artistul Florin Marin – Olarul și Tiberiu Andrei Ivan – copilul a cărui privire inocentă cercetează curioasă globul de lut ce prinde în final culori vii și pătrunzătoare. Lumina învăluie cald scena și oferă o rază de speranță, înălțând o rugăciune dedicată țării noastre, pe care vă invităm să o urmăriți online aici.

Regia Artistică poartă semnătura lui Ioan Teodor; căruia îi adresăm mulțumiri speciale, precum și întregii echipe de realizatori: Director de Imagine: Magdy M. Hawash; Asistent de Imagine: Irina Solomon; Montaj: Patricia-Ioana Sas; Lumini: Liviu Popa; Coordonare Muzicală: Flaviu Mogoșan; Dirijor Grup Coral: Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu. Înregistrare și masterizare: Flavius Ibănișteanu; Costume și recuzită: Anca Pintilie.

Aprecierea noastră se îndreaptă totodată spre Partenerii acestui proiect artistic: Ministerul Culturii; Grup coral Psalmodia Transylvanica; Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca;  Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca; Grand Hotel Italia; Radu Groza Media Agency; BES România – Beauty and Science.

 

 

 

  coral