Ce bine că trăim în Cluj Napoca. Ar trebui să-i mulțumim lui Emil Boc și divinității supreme. Sau invers. Nu vreau să-i scad meritele iubitului nostru primar dar nu mai putem de bine sub înțeleapta lui conducere.

Emil Boc a fost un NIMENI care a fost inventat de strălucitul securist, nenorocit și cum mai vrem să-l facem, Traian Băsescu. Dacă nu era Traian Băsescu nu-l aveam primar de, aproape două decenii cu câteva întreruperi pe Emil Boc cu care ne-a binecuvântat Diavolul sau bunul Dumnezeu.

În 2004 Emiluț tocmai își terminase primul mandat de parlamentar PD, un mandat spectaculos în care  Boc se poziționa ca ”ștrumful contra” în perioada Adrian Năstase, fiind cel mai vocal și inteligent parlamentar al PD. Nimeni nu-i dădea nicio șansă partidului lui Băsescu care era creditat înainte de alegerile locale din 2004 cu un rușinos 6-7%. Dar Boc, modestul jurist din Răchițele a spart tot, tânăr, încă cu păr pe cap și minte înăuntru, l-a spulberat pe Ioan Rus în alegerile pentru primăria Cluj din acelasi an .

Primarul Gheorghe Funar, care era în funcție de 12 ani, din 1992, nici măcar n-a prins finala pentru primăria Cluj, care a fost disputată de oamenii care și acum, după aproape 20 de ani, domină viața Clujului: Emil Boc și Ioan Rus.

Dacă despre Emil Boc aflăm chiar prea multe, nonstop, ce genial e, ce oraș verde și cool ne face, despre Ioan Rus presa a fost mult, mult mai discretă pentru că rechinii mănâncă la întuneric și pe întuneric. Pentru că așa se fac și se consolidează averile. Nu la televizor, nu pe tik-tok, ci pe la spate…

După înfrângerea nescontată al lui Rus în fața lui Boc, în fața ultimului s-a pus problema: ce oraș conducem? Toți împreună sau război între noi bocii și rusii care aveau tot?

Evident că ”rațiunea” a triumfat și E. Boc cu I. Rus și-au dat palma, ei au creat guvernul de uniune națională de astăzi cu vreo 15 ani în urmă.

Evident, orașul a decolat și nimeni nu se cearta cu nimeni, electoratul PUNR a fost înghițit de PD, devenit PDL care apoi a inghitit si PNL Cluj.

În schimb, băieții lui Ioan Rus și toți cei cu bani au făcut averi de milioane sau sute de milioane în Paradisland-ul lui Emil Boc, garantat de Ioan Rus. Au mai fost mici sincope, cum și-a luat-o Vasile Puscaș, care a făcut marea greșeală să divorțeze urât ca un mitocan de fata lui Rus, dar trebuie să recunoaștem că Boculeț a dat aprobări de construit la toată lumea. Chiar la toată lumea, mai puțin la cei pe care-i ura din diverse motive.

Sigur, a mai fost și evenimentul Sorin Apostu, garantat de Emil Boc, pe care i l-a băgat la pușcărie șeful lui, securistul bețiv T. Băsescu. Dar acolo, Emiluț n-a putut cârti:era ȘefulSuprem .

Șeful te ridică, șeful te coboară. Mai mergi și premier, te întorci și parcă viața n-are gust, miros. Cu tot Untold-ul, făcut de securiști, cu tot DNA-ul, care l-a luat pe Apostu. Și atunci mă întreb ce putere reală are E. Boc în primăria Cluj sau la nivel național și ce vrea ca om politic în afară să auzim cum se laudă că ce primar bun e!

Gură mă laud eu, că nimeni n-o face! Emile uită-te la tovarășii tăi, Băsescu securistul și Udrea infractoarea. N-aveți pic de rușine !

Orașul este sufocat de proiectele imobiliare care mai de care mai megalomane, avem un trafic infernal, universitățile clujene pe fondul subfinanțării cronice a învățământului universitar coboară an de an în clasamentele internaționale, nu s-au mai construit cămine pentru studenți în Cluj de pe vremea lui Ceaușescu, dar E. Boc se laudă, se tot laudă ce minunat e Clujul, ce mai avem brand-ul de cel mai dorit oraș din tara, unde s-ar muta cei mai multi români.

Suportăm în schimb consecințele poluare, trafic infernal, prețuri obscene nu numai la chirii ci și la  orice fel de servicii, asta ne oferă E. Boc și gașca din spatele lui.

Liviu Man coral