News Flash:

Optimus Nova Center este primul imobil de birouri de clasă A din Florești

20 Iunie 2019
2704 Vizualizari | 0 Comentarii
Inaugurare

Orașul neoficial cu 60.000 de locuitori aspiră să devină, din cartier-dormitor, un pol office. Primul imobil de birouri de clasă A din Florești, Optimus Nova Center, va putea găzdui 400 de angajați, pe 3.000 mp, și va încorpora un magazin Carrefour și o cafenea. 

Noi eram specializați pe piața rezidențială, însă pentru a concretiza această clădire de birouri am apelat la specialiști în domeniu bine pregătiți, fiind sprijiniți și de administrația locală. Ideea era să creăm și o zonă de office, nu numai de locuit.

Nevoia este reală: a crescut numărul de persoane care locuiesc în zonă - adică Florești, Mănăștur, Grigorescu - și vor să ajungă la serviciu mult mai repede decât dacă ar merge în zonele tradiționale de birouri din Cluj-Napoca, situate în partea estică a orașului.

Așa vor avea timp suplimentar pe care îl pot dedica familiei, mai ales că în vecinătate au complexele Vivo și Metro, iar la parter va fi dat în folosință în câteva zile un magazin Carrefour Express.

În acest fel, aici se va crea un pol office, mai ales că lângă clădirea de birouri se află Hotelul West City, unde pot fi găzduite întâlniri de afaceri, conferințe și evenimente”, a menționat Vasile Bulzan, directorul Optimus City Investments & Vialin Invest, companiile care au derulat cele două proiecte.

Le-am sugerat acum câțiva ani dezvoltatorilor să nu mai ridice doar locuințe, ci să facă o clădire de birouri în partea dinspre Drumul European 60. Comuna are mai multe zone frumoase pentru construit, precum Subcetate, deci există potențial. Floreștiul crește normal și sănătos, investitorii serioși schimbă fața localității, iar faptul că se creează locuri de muncă este meritul lor”, a declarat primarul Horia Șulea.

Dezvoltatorii clădirii și-au început activitatea în zona Florești, iar până acum au ridicat 700 de apartamente, în special cu 2-3 camere.

Cele 300 de apartamente situate lângă clădire sunt deja vândute, multe fiind date în chirie de către proprietari. Inclusiv pentru Festivalul Untold s-au închiriat.

Deși observăm o anumită stagnare în cazul cumpărării de locuințe, zona în care ne aflăm este în  dezvoltare. Parterul clădirii va fi ocupat de Carrefour și de o cafenea, iar pentru etajele I-V ne-am dori să vină cineva din domeniul tehnologiei informației, preferabil o companie mare”, spun reprezentanții OCI.

Clădirea de birouri de lângă E60 are o suprafață totală de 3.000 mp, distribuită pe cinci etaje. La fiecare nivel structura este de tip “open space” - cu câte o terasă pe etaj, cu priveliște panoramică spre Cluj-Napoca și Florești - și conferă personalizare în funcție de chiriaș.

Este prima clădire din regiune cu fațadă inteligentă, care permite jocuri de lumini și mesaje personalizate, fiind dotată și cu ecran LCD de mari dimensiuni ce poate fi folosit în comunicare de către rezidenți sau alte companii. Imobilul e dotat cu parcare subterană și supraterană cu acces controlat, rasteluri de biciclete, stație de încărcare pentru mașini electrice, sistem inteligent de administrare BMS.

Optimus City este un proiect imobiliar dezvoltat de Vialin Invest pe str. Avram Iancu din Florești. În perioada 2007-2015 aceasta a finalizat 18 blocuri, cu 366 de apartamente. Printre proiectele rezidențiale se mai numără Foresta (str. Subcetate), Proximus (str. Someșului), Novus, Iuvenis (str. Muzeul Apei). Optimus City este primul proiect din Florești căruia i s-a aprobat regimul de înățime de șase etaje.    

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

1_3_187043_1560936609_02312
floresti birouri imobil clasa a
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1049 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033799 (s)