Este vorba despre măşti de protecţie (cu trei straturi) achiziţionate exact la acelaşi preţ de Primăria Oradea, prin ADLO, de la un producător local. Vor fi stocuri suficiente, anunţă primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Vânzarea a început deja, vineri, prin chioşcurile OTL. 

Măsuri pentru sănătate

Primăria Oradea a anunţat, vineri după amiază, că vine în sprijinul cetăţenilor, punând la dispoziţia acestora măşti de protecţie. 

"În conformitate cu legislaţia în vigoare pentru instituirea stării de alertă la nivel national, în instituţiile publice şi în alte spaţii închise, precum şi în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun, cetăţenii au obligaţia de a folosi masca de protecţie. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, municipalitatea orădeană prin Administraţia Domeniului Public (ADP) şi OTL pune la dispoziţia acestora măşti de protecţie la preţul de 1,5 lei/bucata, măşti care vor fi comercializate începând de azi (n.r. – vineri) în 12 puncte de vânzare ale chioşcurilor OTL", se arată în comunicatul Primăriei. 

De luni,18 mai, măştile vor fi vândute şi la punctele ADP din pieţele agroalimentare ale Oradiei. 

Tot de luni, accesul publicului în instituţia Primăriei Oradea este permis doar cu mască şi/sau vizieră şi cu verificarea temperaturii la poarta de acces. "Prin urmare, un punct de vânzare a măştilor de protecţie va fi instalat de luni, 18 mai, la intrarea în Primăria Oradea, pentru cetăţenii care vor intra în instituţie", au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Măsura privind vânzarea măştilor a fost anunţată şi de primarul Ilie Bolojan, pe Facebook. În mesajul său, edilul a subliniat că vor fi cantităţi suficiente de măşti. 

coral