Ludovic Orban, Premierul României, și Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, în vizită la amplasamentul proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj pentru a vorbi despre proiect.

„Ne aflăm la momentul verificării documentației unice de achiziții europene precum și la evaluarea proiectelor. Spitalului Județean Regional de Urgență Cluj este un spital cu o suprafață totală de 151.000 m², o suprafață utilă de 70.000 m² și cu amprentă la sol de 28.800 m². Este un spital care va deservi toată patologia, un spital cu 849 de paturi, 774 paturi pentru spitalizare acuți, 105 paturi pentru situații și structuri critice (ATI, arsuri)”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Noul spital regional de urgență din Cluj va costa 2,5 miliarde de lei (fonduri europene și fonduri bugetare) și va avea 849 de paturi, dintre care 105 pentru îngrijiri critice (inclusiv arși), potrivit proiectului de hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnic-economici pus în dezbatere publică. Spitalul ar urma să fie construit în patru ani.

CITEȘTE MAI MULTE AICI:

Noul spital regional de urgență din Cluj va costa 2,5 miliarde de lei și va fi construit în patru ani

coral