Clujenii care au particopat la la slujba de întronizare a noului episcop Greco-Catolic de Cluj Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, au respectat distanțarea socială. 

Procesiunea a avut loc pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor secolului al XX-lea din Piața Timotei Cipariu. 

Clujenii și autoritățile care au participat au stat la distanță, respectând regulile pandemiei.

Înscăunarea Preasfințitului Părinte Claudiu, ca Eparh de Cluj-Gherla, a avut loc sâmbătă, 24 aprilie a.c., de la ora 11.00, pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piața Cipariu, Cluj-Napoca. 

Celebrarea solemnă s-a desfășurat în prezenţa delegatului oficial al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Preasfințitul Părinte Mihai, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de București, în prezența delegatului Nunţiului Apostolic în România și Republica Moldova, asistați fiind de majoritatea episcopilor catolici din România, precum și de alți episcopi sosiți de peste hotare. 

În cadrul ceremoniei de înscăunare, Preasfințitul Părinte Claudiu a purtat crucea Fericitului Cardinal Iuliu Hossu, a primit mantia arhierească a Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop George Guțiu, iar toiagul arhieresc pe care l-a primit este cel al vrednicului de pomenire Episcop Florentin Crihălmeanu.

coral