Oserul ar putea fi redeschis începând cu 1 iulie, anunță viceprimarul Dan Tarcea. Urmează să fie anunțate regulile impuse.

„Noi am vrut să deschidem Oserul de la 1 iunie, însă nu a fost posibil. De la 1 iulie, așa cum arată lucrurile, este posibil să fie deschis. Nu avem un motiv pentru care să spunem că nu va fi deschis la 1 iulie. Acolo sunt foarte mulți oameni care vor să se bucure de interacțiune, dar depinde și de evoluția pandemiei”, a spus viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, marți, la o emisiune radio.

Tarcea a precizat că urmează să fie făcută o adresă către Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru a se stabili care vor fi regulile pe care cei care intră în piața de vechituri trebuie să le respecte.

La finalul săptămânii trecute, și primarul Emil Boc a anunțat că la începutul lunii iulie, respectiv din data de 3 iulie, Oserul ar putea fi redeschis, însă, „sunt şanse mari să se deschidă cu anumite condiţii”, spune edilul.

În ceea ce privește posibilele condiții impuse, în contextul redeschiderii pieței de vechituri, Boc a precizat că ar putea fi vorba despre programări, capacitatea maximă admisă sau condiționarea accesului în funcție de vaccin sau test.

coral