Angajații HORECA au protestat pașnic miercuri între orele 17-18 pentru redeschiderea restaurantelor. În acest interval de timp, clienții de pe terase nu au fost serviți.

Cei din domeniul HORECA sunt nemulțumiți că din martie nu au putut să își reia complet activitatea. Localurile care au terase funcționează, însă nu la capacitate maximă. Pentru cele fără terase, deja sunt patru luni de când nu mai au activitate, iar multe din Cluj-Napoca s-au închis fiindcă nu au mai putut să realizeze profit. 

Protestul a avut loc pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

„Ignoranța autorităților este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri, 19 august, pentru a trage împreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanții HoReCa pe Facebook.

De asemenea, Organizația Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situația din acest domeniu. Hora își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalității.

Astfel, angajații mai multor locale din Cluj-Napoca au protestat miercuri.

coral