Ozonoterapia reprezinta o forma de tratament utilizata in vederea cresterii gradului de oxigenare a tesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a functiei imunitare si a mecanismelor reparatorii din organism. Recent, a fost inclusa in tratamentul pentru combaterea COVID-19.

Specialistii din Italia sunt incantati de eficienta ozonoterapiei in lupta cu coronavirusul, iar medicul Marianno Franzini, angajat al spitalului din Bergamo, a vorbit despre beneficiile terapiei.

„Nu am descoperit acest lucru, ci am studiat, inca de la primele contaminari cu acest virus, stiind ca produce hipoxie, adica lipsa oxigenului, pneumonii interstitiale, am inceput sa gandim logic. Ozonul este un antiviral, ozonul produce oxigen prin transformarea sa, deci reduce hipoxia la pacienti, deci ozonul ajuta in lupta contra infectiei pulmonare, era deja folosit in pneumonii, apoi am vazut ca intervine si in microcirculatie, combatand trombozele, fiind un anti-trombotic.

Punand laolalta toate aceste particularitati am preparat, primii in lume, un protocol specific, pentru combaterea virusului de la inceput, adica de la cazurile mai putin grave pana la cele grave„, a mentionat Marianno Franzini.

“Daca a venit la inceputul bolii, sunt 99 la suta sanse sa-l vindecam!”

“Daca bolnavul a venit la noi de la inceputul bolii, sunt 99 la suta sanse sa se vindece. Daca pacientul este deja intubat, sunt 50 la suta sanse de a-l putea salva. Putem spune ca noi am abordat infectia cu coronavirus intr-un mod revolutionar.

Vorbesc de Italia. Sa nu ii mai lasam pe pacientii pozitivi la test timp de o saptamana sau 10 zile acasa, ci sa ii luam imediat si sa ii tratam deindata.

Pentru ca astfel avem 99 la suta sanse de a-i vindeca intr-o saptamana. Ei nu vor mai trebui apoi sa vina in spital, decat daca starea lor s-ar agrava, insa la suta dintre ei sunt tratati acasa.

Deci salvam mai multe vieti, avem mai putini morti, iar viata sociala, profesionala, economica, poate continua ca deobicei, pentru ca ar deveni o boala ca gripa, o fac si peste o saptamana – zece zile ma vindec si imi reiau activitatile obisnuite„, a spus Marianno Franzini, potrivit Romania TV.
“Metoda nu are contraindicatii, nu da alergii!”

„Tratamente specifice nu exista, deci s-a mers pe ideea ca pacientul face boala si se poate vindeca. Noi trebuie sa atacam virusul inca de la inceput. Virusul nu e foarte rezistent la ozon. Asa ca trebuie anihilat inainte ca el sa deterioreze sistemul respirator si circulator.

Astazi in 18 spitale se practica protocolul nostru. Metoda nu are contraindicatii, nu da alergii, nici intoxicatii, si se poate asocia cu tratamentul obisnuit, asa cum facem astazi in cele 18 spitale. Nu are contraindicatii iar eficienta ei se vede in 15 zile„, a mai spus Marianno Franzini, care este si presedintele Societatii italiene de terapie cu ozon si oxigen. coral