News Flash:

Pași concreți pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în patru comune din zona municipiului Gherla, inclusiv

8 Noiembrie 2019
1362 Vizualizari | 0 Comentarii
retea apa

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Gherla și în sistemul Gherla rural, lucrări ce se vor desfășura în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj în perioada 2014 – 2020.

Alin Tișe, președintele forului administrativ județean: „Este un nou pas pe care îl facem pentru a obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu și normativelor europene în vigoare.

Demersurile noastre au scopul de a asigura creșterea calității vieții cetățenilor și distribuirea apei de cea mai bună calitate”.

La nivelul municipiului Gherla, lucrările de alimentare cu apă vor viza racordul la rețeaua existentă, o nouă stație de clorinare, extinderea conductei de aducțiune cu lungimea de 2,8 km, o nouă stație de pompare, reabilitarea a 7,9 km de rețea de distribuție, extinderea rețelei de distribuție cu lungimea de 3,6 km și un rezervor de înmagazinare cu volumul de 100 mc. Nu în ultimul rând, vor fi reabilitați 8,5 km de rețea de canalizare și se va asigura extinderea acestei rețele cu lungimea de 3 km.

În ceea ce privește alimentarea cu apă a celor patru comune clujene din zona municipiului Gherla - Buza, Cătina, Sânmartin și Țaga, sunt prevăzute lucrări de extindere atât a rețelelor de distribuție în lungime de aproximativ 42 de km, cât și a conductelor de aducțiune în lungime de peste 18 km. De asemenea, comunele vor beneficia, cumulat, de patru noi stații de pompare, trei stații de clorinare și trei rezervoare de înmagazinare. Nu în ultimul rând, se vor realiza racordurile necesare, precum și lucrările de traversare a cursurilor de apă.

Lucrările vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul cinci din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro, câștigat de către Compania de Apă „Someș” S.A. la finele anului 2018.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

extindere reabilitare gherla
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 33 queries | Mysql time :0.067335 (s)