Primarul comunei clujene Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat miercuri că în cadrul campaniei de colectare de deșeuri care a fost organizată în comună la finalul lunii aprilie, au fost strânse aproximativ 30 de tone de deșeuri din construcții aruncate în mediul înconjurător. Pivariu a precizat că acestea au fost colectate în decurs de doar două zile, fiind vorba despre o cantitate de deșeuri de aproape trei ori mai mare față de prima campanie de acest fel, organizată la sfârșitul anului trecut.

„Acțiunile de acest fel vor continua periodic, așa cum am anunțat. Apreciez eforturile pe care compania de salubritate le depune la nivelul comunei, Floreștiul reprezintă o provocare, dar sunt încrezător că facem pași serioși spre o situație de normalitate. Cea mai mare bucurie este aceea de a constata că cetățenii răspund solicitărilor și apelurilor noastre, iar 30 de tone colectate în mod legal și organizat înseamnă în primul rând cu atât mai puține tone de deșeuri din construcții aruncate în mediul înconjurător”, a explicat primarul pe rețelele de socializare.

Campania de Colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții și demolari a fost demarată la finalul anului trecut de către Primăria comunei Florești împreună cu asocierea RDE Harghita-AVE Bihor, aceasta având loc în șase zone de pe raza localității.

„Acțiunea a devenit lunară și are drept scop oferirea soluțiilor legale pentru reducea cantităților de deșeuri aruncate pe domeniul public sau pe malul râului Someș. În urma numeroaselor solicitări, operatorul de salubritate a efectuat în cele două zile mai multe acțiuni de ridicare a containerelor din punctele temporare anunțate, pentru golire și reamplasare”, a mai spus Pivariu.

coral