Un şofer a încercat să mituaiscă un poliţist cu 12.000 de euro. Incidentul a avut loc duminică, pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea- Deva.

Șpagă impresionantă oferită unui polițist

Un șofer a fost oprit de polițiști pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea- Deva. Pentru a-l face pe politist să treacă cu vederea peste o neregulă în trafic, bărbatul a oferit o sumă impresionată omului legii pentru a nu efectua nicio verificare cu privire la depistarea acestuia. Mai exact, acesta i-a oferit suma de 12.000 de euro, după ce se pare că era cercetat pentru un furt de 100.000

euro dintr-o locuință din orașul Arad,  

Omul legii nu s-a lăsat intimidat și nu a acceptat oferta. Astfel, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a încercat să dea șpagă o sumă uriaşă.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 mai 2021, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căreia s-a

reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 9 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 9 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție", se arată într-un comunicat DNA. coral